top of page

ONTDEK DENTALIFE ACTIVFRESH EN DE VOORDELEN ERVAN!

Je hond test nu al een tijdje de tandverzorgende sticks van DentaLife ActivFresh.

Maar weet je al hoe deze sticks helpen om een onberispelijke gebitshygiëne te behouden?

In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over de DentaLife ActivFresh-sticks en hoe ze precies werken. Klaar? 😊

De bron van het probleem...

Om te begrijpen hoe DentaLife ActivFresh werkt, moeten we eerst kijken naar de oorzaak van het probleem:

Wat zijn tandplak en tandsteen?

Tandplak is een witachtige substantie die na elke maaltijd op de tanden van je hond afzet. Het is een mengsel van bacteriën, voedselresten, speeksel… 🦷

Als de tanden niet binnen 24 uur worden gereinigd, bouwt de plak zich op en verhardt tot tandsteen.

Terwijl tandplak kan worden verwijderd door te poetsen, is voor tandsteen een bezoek aan de dierenarts nodig om het te laten verwijderen.

De gevaren van tandsteen

Tandsteen is niet alleen een esthetisch probleem. Het kan ook gepaard gaan met ernstigere ziekten.

Zo kan het niet behandelen van tandsteen leiden tot gingivitis (zwelling of roodheid van het tandvlees), dat zich zelfs kan ontwikkelen tot parodontitis.

PUDENTLDSActBo22StI5aALGEM.jpeg

Wat betekent dit? De ontsteking van het tandvlees breidt zich geleidelijk uit naar de botten en vormt een soort gat tussen het tandvlees en de tanden waar bacteriën zich vermenigvuldigen. Onbehandeld kan parodontitis leiden tot botverlies en verlies van tanden en kiezen.

Een veelvoorkomend probleem

80% van de honden ouder dan 3 jaar heeft last van gebitsproblemen.

Conclusie?

Om goed voor je hond te zorgen en een ritje naar de dierenarts te voorkomen, pak je elke dag tandplak aan voordat het in tandsteen verandert. 😉

Hoe bestrijden de DentaLife-sticks tandplak?

Door je tanden te poetsen, wrijf je eenvoudigweg de tandplak die zich op je tanden heeft gevormd weg. De belangrijkste handeling om de tanden te verzorgen is poetsen; tandpasta is slechts een aanvulling op het poetsen.

De DentaLife-sticks werken volgens hetzelfde principe: door op de sticks te kauwen verwijdert je hond etensrestjes en bacteriën die zich op de tanden en het tandvlees hebben genesteld.

De mechanische werking van de DentaLife-sticks is wetenschappelijk onderzocht en door deskundigen geoptimaliseerd om het gebit van honden grondig te reinigen dankzij hun vorm en textuur. 👨‍🔬

  • De flexibele honingraatstructuur stimuleert het kauwen en laat de tanden van je hond diep in de stick doordringen. Dit zorgt voor een optimaal wrijvingsoppervlak op de tanden.

  • De gegroefde vorm helpt het tandvlees te masseren. Bovendien zorgt de cilindrische vorm ervoor dat de stick langs het kaakbeen naar beneden rolt en de achterste kiezen bereikt die het meest door tandsteen zijn aangetast.

Afbeeldingdtl1.png

Waarom worden de achterste kiezen vaker aangetast? Omdat speeksel onderaan de kaak van je hond blijft zitten, wat de vermenigvuldiging van bacteriën en dus de aanwezigheid van tandplak en tandsteen bevordert.

Om tandsteenvorming te voorkomen, is het daarom sterk aan te raden je hond één stokje per dag te geven!

Hoe bestrijden de DentaLife ActivFresh-sticks een slechte adem?

Naast de werking op tandplak en tandsteen zorgt DentaLife ActivFresh voor een snelle aanpak van de slechte adem van je hond!

In tegenstelling tot de meeste tandverzorgende sticks op de markt die alleen de slechte adem van je hond maskeren, bestrijdt DentaLife ActivFresh het probleem bij de bron met natuurlijke ingrediënten!  🦷✨

Deze sticks neutraliseren de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem met een unieke combinatie van honing en natuurlijke spirulina.

Deze sticks neutraliseren de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem dankzij een unieke combinatie van honing en natuurlijke spirulina.

  • Spirulina is een goede natuurlijke antioxidant 🌿

  • Honing staat bekend om zijn antibacteriële en immunologische eigenschappen 🍯

dtluspnl.png

En dat is nog niet alles!

De DentaLife ActivFresh-sticks zijn vetarm. Dit betekent dat ze minder dan 10% van de dagelijkse calorie-inname van je hond uitmaken.

Je hoeft het dieet van je hond dus niet aan te passen. Je kan je hond dezelfde hoeveelheid voeding blijven geven, samen met zijn gebruikelijke dagelijkse wandelingen en beweging.

En vergeet niet dat er zich na elke maaltijd tandplak vormt, dus het is belangrijk om je hond 1 DentaLife ActivFresh-stick per dag te geven voor een optimaal resultaat!

Ziezo, je weet nu alles over de DentaLife ActivFresh. Aarzel niet om je nieuwe kennis met anderen te delen! 😊

bottom of page